duminică, 28 iulie 2013

Ce mancam in...

Azi Grecia...
Oriunde ati merge in Grecia...pe continent sau in vreo insula aveti de ales din nenumaratele restaurante, taverne sau terase intalnite la tot pasul.O sa incerc sa detaliez si sa va arat si cate o poza cu cateva feluri specifice.Pentru domni e relativ simplu...vis a vis de bauturi. Ouzo...pe care il adori sau il detesti si cu care se incepe masa, coniacul metaxa si vinul local rosu sau alb.
Putem imparti in cateva categorii locurile unde mancam
Taverna - unde poti manca pe saturate cam orice.
Psarotaverna - specialitati din peste si fructe de mare
Psistaria - imparatia gratarelor
Ca feluri de mancare traditionale ne putem alege
Kleftiko - carne de miel cu os, marinată în suc de lămâie cu mult usturoi şi gătită apoi la cuptor cu foc mic.
Souvlaki:  frigărui  făcute din carne de porc ori carne de pui, roşii şi ceapă, iar în farfurie veţi mai avea şi cartofi prăjiţi şi celebrul sos tzatziki.
Supă de pui: cea mai cunoscută dintre supele din Grecia! - un fel de ciorbă de burtă, dar cu pui care se serveşte cu mujdei de usturoi.

         Sunt enorm de multe feluri si fiecare loc are specialitatea lui.Sunt amabili si va recomanda ceea ce stiu ca i reprezinta.Cei care vand preparate din peste sau fructe de mare spun ca ideal ar fi ca ceea ce ai in farfurie sa miste inca...Fireste ca e la figurat dar se refera la prospetimea produselor deci...luati aminte!Preturile pentru o masa care sa sature 2 persoane pleaca de la 20 de euro si se opresc...unde vrei tu.Bacsisul este in general inclus in nota de plata si nu depaseste 10%.
Pofta mare.



Niciun comentariu:

Totalul afișărilor de pagină

Lista mea de bloguri